Gemeld en gevonden

Meldingen: 8
Gevonden :6


11-12-2016 Gevonden Haarlemmermeerse bosplas

Van wie is deze Fox Spomb?
Indien je de locatie kunt opgeven waar je het verloren hebt, dan kun je de Spomb kosteloos ophalen, maar dan dien je wel het verlies te melden middels het eenvoudige formulier op deze pagina. 

18-07-2016 Gevonden Toolenburgplas.

Van wie is dit kunstaas?
Gevonden op maandag 18 juli. Indien je de locatie kunt aangeven waar je het verloren hebt kun je het gratis ophalen in Nieuw Vennep.
18-10-2015 Melding via Meldpunt: Leader met lood.
Pas 22-11-2015 konden we een duik maken in de aangegeven hoek naar twee verloren karper rigs.
De visser in kwestie heeft één van de vier gevonden karper loodjes herkend als zijn eigen en opgehaald,
Als compensatie kon hij alle in deze duik gevonden lood meenemen inclusief het pijllood.
  25-10-2015 Melding via Meldpunt: Leader met lood.
Geplande zoekactie 29-10-2015.
Niet kunnen vinden helaas. Hoge waterpest velden , maakte het moeilijk en we hebben het hele gebied uitgekamd zonder bevredigend resultaat.


04-10-2015 Melding via meldpunt: 3 x  fox waterlood en rig.
Kennelijk was er nog meer echter konden we niet eerder zoeken dan 7 oktober.
Die avond hebben we het hele gebied afgezocht van 2-14 meter diepte en dan vooral bij de kleiblokken. We vonden wel een oude vislijn, begroeid met mosselen. Deze brak helaas af toen we het uit het sediment aan het graven waren. Verder hebben we niks meer kunnen vinden. Visser is geïnformeerd.

04-10-2015 Melding aan de waterkant: Lood en rig.
Door een vervelende kwestie was er een rig met lood onderwater achtergelaten. Ik bood de visser terplekke aan om het voor hem te zoeken. Niet veel later kon ik zijn rig en lood teruggeven.


08-06-2015 Melding via Messenger: Kunstaas kwijt.
Een kunstaas gelijkende het exemplaar van de foto. Na een zoektochtje tussen de hoge waterplanten kwamen we echter een ander exemplaar tegen. 
Zo is het met begroeing toch een hele uitdaging, maar we komen met regelmaat langs de plekken dus ik hoop dat we het terug vinden. Visser geïnformeerd.
 
Verloren


 
Wel een ander kunstaas12-04-2015 Gevonden.
Dus als je dit je kunstaas is, stuur dan een mail naar:
haarlemmermeer@projectbaseline.nl dan krijg je het weer terug.05-04-2015 Melding aan de waterkant: Kunstaas kwijt.
Een groepje jonge jongens waren aan het vissen geweest op de steiger en vroegen of wij misschien kunstaas hadden zien liggen. 
Ik had de jongen in kwestie een kaartje gegeven van Meldpunt Verloren Vistuig, maar de melding is helaas niet gedaan.

Er mag vanaf 1 april t/m de laatste zaterdag van mei niet met dit kunstaas gevist worden. Daar ben ik nu ook van op de hoogte.
_______________________________________________________________________________

04-01-2015 Melding via Meldpunt:  lood en leader kwijt.
We kregen een melding binnen dat er een wartellood met leader was verloren.
De visser voelde ineens weerstand op een plek en de lijn brak.

Eerste poging 05-01-2015
Direct de volgende dag is een team op zoek gegaan in het opgegeven gebied en kwam wel met wat verloren vistuig terug, maar niet hetgeen wat gemeld was. Min of meer logisch want er zat ook wat strooptuig tussen en dat wordt niet gemeld natuurlijk.
Deze duik van 70 minuten in water van 6 graden leverde onder andere ook nog een peillood een wensballon op.Tweede poging 06-01-2015
De tweede duik gingen Ted en ik een poging wagen in de avond. Uiteraard is zoeken in het donker met slechts twee lampen een lastige klus, maar we kwamen echter wel een stuk lood en leader tegen, dus we hadden al snel een euforisch gevoel, maar na een berichtje aan de visser, bleek het toch niet zijn materiaal te zijn. Ook hier hadden we toch een heerlijk duikje van 70 minuten gemaakt en de kans om een gebied weer anders te bekijken.

Derde poging 18-01-2015 Gevonden
Het zoeken valt op zich best wel tegen, maar we moesten en zouden het toch vinden.
We maakte ons klaar en gingen te water, maar dit keer zouden we nog wat nauwkeuriger gaan zoeken en meer de opgegeven afstand van de kant in ogenschouw nemen. Het blijkt dat vissers verdomd goed afstand kunnen inschatten, hoewel diepte toch wat moeilijker is te schatten vanaf de kant.
Die ochtend troffen we het gezochte aan en het zat vast aan een tak. Het was wel ter hoogte van de aangegeven plek, echter een stuk ondieper dan verwacht.

Ondanks dat het verloren materiaal niet veel kost, is het toch de moeite waard om het te melden. Dit keer zat er geen vislijn aan maar dat weet je nooit 100% zeker. De eigenaar is in ieder geval blij en krijgt zijn lood en leader terug. Vast in een tak


_______________________________________________

21-07-2014 melding

Als teamleider van Project Baseline Haarlemmermeer loop ik regelmaat de berichten door op de websites en zag op 24 juli een bericht van een visser die op 21 juli een bericht had geplaatst. De visser vertelde dat er bij een ponton een bewaarzak was gezonken met inhoud inclusief cicra 1 - 1,5 kg vislood.

Omdat we zo'n flexibele ploeg duikers hebben was Robin de eerste in de gelegenheid om die zelfde middag direct een kijkje te gaan nemen, anders was ikzelf die avond nog gaan kijken.
De telefoonnummers werden uitgewisseld, zodat Robin contact kon zoeken met de visser, als hij de zak gevonden zou hebben.

Robin is een duiker die werkelijk alles vind en zo ook de bewaarzak.
In de zak zaten, naast wat biertjes ook het vislood. Als tegenprestatie mocht de vinder het bier houden.

De visser schreef het volgende:


Wat een geniaal idee moest zijn werd een fiasco. Een zogenaamde bewaarzak werd voorzien van enkele biertjes en wat stukken lood om deze daarna op grote diepte in de Bosplas weg te hangen op de warmste zaterdag van het jaar. Je moet tenslotte tijdens het ontspannen wel iets bedenken om je bier koud te houden. Dat je daarbij geen rekening houd met een paar jonge kinderen die het touw breken en de zak met inhoud naar de bodem laten afzinken is natuurlijk weer wat minder. Meteen werd aan Project Baseline gedacht en stelde ik de vraag of ze de zak met inhoud wellicht een keer tegen zouden komen tijdens een duik? Een van de duikers, Robin, berichtte mij kort daarna met het heuglijke nieuws dat de zak weer boven water was. Met inhoud gelukkig! Helaas voor hem zat er geen Palm in maar Amstel, echter dat probleem was ook zo opgelost. Jongens, bedankt. Het kan er maar weer uit zijn ’

Omdat dit de eerste aanmelding was van verloren vistuig, met als bijvangst een tray bier, was er een introduik aangeboden door 
Divebluewonder.com

De visser is op het aanbod ingegaan en heeft met volle teugen genoten van de duik.
Robin die de bewaarzak had opgedoken was ook van de partij. Binnenkort gaat de visser in kwestie een duikcursus volgen.

Dus indien je ook iets kwijt bent geraakt wat niet in de plas zou moeten blijven liggen, schroom dan niet om het bij ons te melden
We kunnen niet 100% succes garanderen, maar we gaan er dan zeker ons best voor doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten